Menu Close
Sarhoş Adam
HORSE’S NECK

HORSE’S NECK

HORSE’S NECK Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı Malzemeler 50 ml bourbon veya çavdar viskisi 100–120 ml zencefilli gazoz (ginger ale) 2-3 damla Angostura bitters (isteğe bağlı, klasik versiyon için) Buz Uzun spiral şeklinde kesilmiş limon kabuğu (süsleme ve aroma için) Hazırlanışı Uzun bir bardağa (highball) bol buz koyun. Limon kabuğunu spiral şeklinde keserek bardağın içine […]

ALGONQUIN

ALGONQUIN

ALGONQUIN Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı Malzemeler 45 ml çavdar viskisi (rye whiskey) 30 ml ananas suyu 15 ml kuru vermut Buz Ananas dilimi veya kiraz (süsleme için) Hazırlanışı Shaker’a viski, ananas suyu ve kuru vermutu ekleyin. Bol buzla birlikte yaklaşık 10-15 saniye çalkalayın. Karışımı süzerek soğutulmuş kokteyl bardağına dökün. Ananas dilimi veya kiraz ile […]

SANTA

SANTA

SANTA Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı Malzemeler 45 ml bourbon viski 20 ml kızılcık suyu (cranberry) 15 ml portakal likörü (Cointreau veya Triple Sec) 10 ml akçaağaç şurubu veya bal 15 ml taze limon suyu Buz Taze biberiye dalı veya kızılcık tanesi (süsleme için) Hazırlanışı Shaker’a bourbon, kızılcık suyu, portakal likörü, limon suyu ve akçaağaç […]

QUEEN PINEAPPLE

QUEEN PINEAPPLE

QUEEN PINEAPPLE Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı Malzemeler 45 ml bourbon viski 30 ml ananas suyu (taze sıkılmış önerilir) 15 ml limon suyu 10 ml şeker şurubu 1 tutam tarçın (isteğe bağlı) Buz Ananas dilimi veya nane yaprağı (süsleme için) Hazırlanışı Shaker’a viski, ananas suyu, limon suyu, şeker şurubu ve isteğe bağlı olarak tarçını ekleyin. […]

BOBBY BURNS

BOBBY BURNS

BOBBY BURNS Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı Malzemeler 45 ml İskoç viskisi 20 ml kırmızı (tatlı) vermut 10 ml Benedictine likörü 1-2 damla Angostura bitters (isteğe bağlı) Buz Limon kabuğu (süsleme için) Hazırlanışı Karıştırma bardağına viski, kırmızı vermut, Benedictine ve bitters ekleyin. Bol buz ilave ederek 20-30 saniye karıştırın. Karışımı süzerek soğutulmuş kokteyl bardağına dökün. […]

DEBONAIR COCKTAIL

DEBONAIR COCKTAIL

DEBONAIR COCKTAIL Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı Malzemeler 45 ml bourbon viski 15 ml portakal likörü (Cointreau veya Triple Sec) 15 ml kırmızı (tatlı) vermut 2 damla Angostura bitters Buz Portakal kabuğu (süsleme için) Hazırlanışı Karıştırma bardağına bourbon, portakal likörü, kırmızı vermut ve bitters ekleyin. Bol buz ilave ederek 20-30 saniye boyunca karıştırın. Karışımı süzerek […]

HOT TODDY

HOT TODDY

HOT TODDY Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı Malzemeler 50 ml bourbon veya İskoç viskisi 150 ml sıcak su 1 yemek kaşığı bal 15 ml taze limon suyu 1 tarçın çubuğu 2-3 karanfil (isteğe bağlı) Limon dilimi (süsleme için) Hazırlanışı Isıya dayanıklı bir bardağa bal ve limon suyunu ekleyin. Üzerine sıcak suyu dökerek bal tamamen eriyene […]

THE LIPS

THE LIPS

THE LIPS Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı Malzemeler 45 ml bourbon viski 20 ml ahududu likörü (örneğin Chambord) 15 ml taze limon suyu 10 ml şeker şurubu Buz Taze ahududu veya limon kabuğu (süsleme için) Hazırlanışı Shaker’a bourbon viski, ahududu likörü, limon suyu ve şeker şurubunu ekleyin. Bol buz ekleyerek yaklaşık 10-15 saniye çalkalayın. Karışımı […]

CHRISTMAS SOUR

CHRISTMAS SOUR

CHRISTMAS SOUR Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı Malzemeler 50 ml bourbon viski 25 ml taze limon suyu 20 ml tarçın veya baharatlı şeker şurubu 15 ml yaban mersini veya nar likörü (isteğe bağlı, renk ve aroma için) 1 yumurta beyazı (isteğe bağlı, köpüklü doku için) Buz Tarçın çubuğu, kuru portakal dilimi veya yıldız anason (süsleme […]

GINGER BELL

GINGER BELL

GINGER BELL Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı Malzemeler 45 ml bourbon viski 20 ml zencefil likörü (örneğin Domaine de Canton) 15 ml limon suyu 10 ml akçaağaç şurubu veya bal şurubu 60 ml zencefilli gazoz (ginger ale) Buz Limon dilimi veya zencefil dilimi (süsleme için) Hazırlanışı Shaker’a viski, zencefil likörü, limon suyu ve akçaağaç şurubunu […]