SAZERAC Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı
Malzemeler
- 50 ml çavdar viskisi (veya bourbon)
- 1 küp kesme şeker (veya 10 ml şeker şurubu)
- 2-3 damla Peychaud’s bitters
- Birkaç damla absinthe (veya anason likörü)
- Buz
- Limon kabuğu (süsleme için)
Hazırlanışı
- Küçük bir bardağa birkaç damla absinthe ekleyin, bardağın içini döndürerek kaplayın ve fazla kısmı dökün.
- Ayrı bir karıştırma bardağında şeker küpünü birkaç damla bitters ile ezin.
- Üzerine viski ve buz ekleyerek iyice karıştırın.
- Absinthe ile kaplanmış bardağa süzerek dökün.
- Limon kabuğunu bardağın üzerine sıkarak yağını çıkarın ve kenarına yerleştirin.
New Orleans’tan gelen güçlü ve aromatik bir klasik!