SAZERAC

SAZERAC Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı

Malzemeler

  • 50 ml çavdar viskisi (veya bourbon)
  • 1 küp kesme şeker (veya 10 ml şeker şurubu)
  • 2-3 damla Peychaud’s bitters
  • Birkaç damla absinthe (veya anason likörü)
  • Buz
  • Limon kabuğu (süsleme için)

Hazırlanışı

  1. Küçük bir bardağa birkaç damla absinthe ekleyin, bardağın içini döndürerek kaplayın ve fazla kısmı dökün.
  2. Ayrı bir karıştırma bardağında şeker küpünü birkaç damla bitters ile ezin.
  3. Üzerine viski ve buz ekleyerek iyice karıştırın.
  4. Absinthe ile kaplanmış bardağa süzerek dökün.
  5. Limon kabuğunu bardağın üzerine sıkarak yağını çıkarın ve kenarına yerleştirin.

New Orleans’tan gelen güçlü ve aromatik bir klasik!