Menu Close
Sarhoş Adam
PUMPKIN SPICED LATTE

PUMPKIN SPICED LATTE

PUMPKIN SPICED LATTE Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı Malzemeler 45 ml bourbon viski 60 ml süt (isteğe göre badem, yulaf veya normal süt) 30 ml espresso (veya güçlü demlenmiş kahve) 30 ml balkabağı püresi 15 ml akçaağaç şurubu veya bal 1/4 çay kaşığı tarçın 1 tutam muskat cevizi 1/4 çay kaşığı vanilin (isteğe bağlı) Buz […]

SUNSET MOJITO

SUNSET MOJITO

SUNSET MOJITO Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı Malzemeler 50 ml bourbon viski 6-8 taze nane yaprağı 20 ml taze limon suyu 20 ml şeker şurubu (veya 2 çay kaşığı toz şeker) 60 ml soda 15 ml nar suyu (sunset efekti için) Buz Hazırlanışı Bardağa nane yapraklarını, limon suyunu ve şeker şurubunu ekleyin, nazikçe ezerek aromaları […]

GOLD RUSH

GOLD RUSH

GOLD RUSH Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı Malzemeler 50 ml bourbon viski 25 ml taze limon suyu 20 ml bal şurubu (eşit oranlarda bal ve sıcak su karıştırılarak hazırlanır) Buz Hazırlanışı Bir shaker’a bourbon viski, limon suyu ve bal şurubunu ekleyin. Bol miktarda buz ilave edin. İyice çalkalayın (yaklaşık 10-15 saniye). Karışımı süzerek soğutulmuş bir […]

DERBY

DERBY

DERBY Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı Malzemeler 50 ml bourbon viski 20 ml şeftali likörü (veya domuzburnu likörü) 15 ml limon suyu (taze sıkılmış) 2 damla Angostura bitters Buz Hazırlanışı Bir shaker’a viski, şeftali likörü, limon suyu ve bitters ekleyin. Bol buz ilave edin. Güçlüce çalkalayın (yaklaşık 10-15 saniye). Karışımı süzerek soğutulmuş kokteyl bardağına dökün. […]

Martini

Martini

Martini Kokteyli Nedir? Martini, genellikle cin (gin) ve dry vermut karışımından oluşan, buzla karıştırılıp soğutulan ve zeytin ya da limon kabuğuyla servis edilen bir kokteyldir. Fakat yıllar içinde farklı türevleri çıkmıştır: Vodka Martini, Dry Martini, Dirty Martini, Gibson Martini gibi… Klasik Martini Malzemeleri Temel malzemeler: 60 ml London Dry Cin (örnek: Tanqueray, Beefeater, Bombay Sapphire) […]