GINGERNUT LATTE

GINGERNUT LATTE Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı

Malzemeler

  • 45 ml bourbon viski

  • 60 ml süt (isteğe göre badem, yulaf veya tam yağlı süt)

  • 30 ml espresso (veya güçlü demlenmiş kahve)

  • 15 ml zencefilli şurup (veya 1 tatlı kaşığı zencefilli kurabiye aroması)

  • 10 ml akçaağaç şurubu veya bal

  • 1/4 çay kaşığı tarçın

  • 1 tutam muskat cevizi

  • Buz

Hazırlanışı

  1. Shaker’a bourbon viski, süt, kahve, zencefil şurubu, akçaağaç şurubu, tarçın ve muskatı ekleyin.

  2. Buz ilave edip iyice çalkalayın (yaklaşık 15 saniye).

  3. Karışımı süzerek büyük bir bardağa dökün.

  4. Üzerini isteğe bağlı olarak çırpılmış krema ve tarçınla süsleyin.

Sıcak zencefilli kurabiye aromasıyla kahve ve viskinin tatlı uyumu!