GINGERNUT LATTE Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı
Malzemeler
-
45 ml bourbon viski
-
60 ml süt (isteğe göre badem, yulaf veya tam yağlı süt)
-
30 ml espresso (veya güçlü demlenmiş kahve)
-
15 ml zencefilli şurup (veya 1 tatlı kaşığı zencefilli kurabiye aroması)
-
10 ml akçaağaç şurubu veya bal
-
1/4 çay kaşığı tarçın
-
1 tutam muskat cevizi
-
Buz
Hazırlanışı
-
Shaker’a bourbon viski, süt, kahve, zencefil şurubu, akçaağaç şurubu, tarçın ve muskatı ekleyin.
-
Buz ilave edip iyice çalkalayın (yaklaşık 15 saniye).
-
Karışımı süzerek büyük bir bardağa dökün.
-
Üzerini isteğe bağlı olarak çırpılmış krema ve tarçınla süsleyin.
Sıcak zencefilli kurabiye aromasıyla kahve ve viskinin tatlı uyumu!