GINGER BELL Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı
Malzemeler
-
45 ml bourbon viski
-
20 ml zencefil likörü (örneğin Domaine de Canton)
-
15 ml limon suyu
-
10 ml akçaağaç şurubu veya bal şurubu
-
60 ml zencefilli gazoz (ginger ale)
-
Buz
-
Limon dilimi veya zencefil dilimi (süsleme için)
Hazırlanışı
-
Shaker’a viski, zencefil likörü, limon suyu ve akçaağaç şurubunu ekleyin.
-
Buz ilave edip kısa süre çalkalayın.
-
Karışımı buz dolu bir bardağa süzerek dökün.
-
Üzerine zencefilli gazozu ekleyin ve hafifçe karıştırın.
-
Limon dilimi veya taze zencefil ile süsleyin.
Baharatlı, taze ve kışa yakışır hafif tatlı bir kokteyl!