PUMPKIN SPICED LATTE Viski Kokteyli Tarifi ve Hazırlanışı
Malzemeler
-
45 ml bourbon viski
-
60 ml süt (isteğe göre badem, yulaf veya normal süt)
-
30 ml espresso (veya güçlü demlenmiş kahve)
-
30 ml balkabağı püresi
-
15 ml akçaağaç şurubu veya bal
-
1/4 çay kaşığı tarçın
-
1 tutam muskat cevizi
-
1/4 çay kaşığı vanilin (isteğe bağlı)
-
Buz
Hazırlanışı
-
Shaker’a balkabağı püresi, süt, kahve, viski, akçaağaç şurubu, tarçın, muskat ve vanilini ekleyin.
-
Buz ilave edip iyice çalkalayın (yaklaşık 15 saniye).
-
Karışımı bir bardağa süzerek dökün.
-
Üzerini isteğe bağlı olarak çırpılmış krema ve tarçınla süsleyin.
Sıcak sonbahar aromalarını viskiyle buluşturan enfes bir kokteyl!